Мед Атлант

На Рожнятівщині оштрафували на 10 тисяч грн чоловіків, які 1 січня влаштували бійку у магазині

Рожнятівський районний суд виніс вирок двом чоловікам, яких звинувачують у порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

Кримінальне правопорушення вчинено за таких обставин.

1 січня 2021  ввечері  у  місцевий магазин зайшли обвинувачені з жителем села Ясень та присіли за столик, де почали вживати спиртні напої. За сусіднім столиком від них уже знаходились потерпілі.

Приблизно о 19 год 45 хв.  один з потерпілих  підійшов до ноутбука, щоб переключити музичну композицію та схилився над ним. В цей момент з-за свого стола підвівся обвинувачений, підійшов до потерпілого та безпричинно з хуліганських мотивів вдарив його долонею правою руки по сідницях, після чого вийшов на вулицю.

Одразу ж за  із-за столика підвівся  інший обвинувачений, який також підійшов до потерпілого  та вдарив його правою ногою по сідницях, спровокувавши цим самим словесний конфлікт з останнім. В ході суперечки хуліган завдав потерпілому ще один удар ногою у ліве стегно.

Вказані протиправні дії обвинуваченого обурили друзів потерпілого.  Вони підійшли до них, з метою припинити хуліганські дії , в ході чого між ними зав`язався словесний конфлікт.

Незважаючи на зауваження присутніх,  другий обвинувачений прагнучи до самовираження в насильстві над іншими, розуміючи протиправність своїх дій і їх скоєння в громадському місці, діючи умисно та з особливою зухвалістю, з хуліганських мотивів, наніс потерпілому ще один удар правою ногою в область лівого стегна. Почалася бійка, у якій обвинувачені побили друзів потерпілого. Один

Після цього обвинувачений ОСОБА_1 безпричинно, з хуліганських мотивів, діючи умисно та з особливою зухвалістю, прагнучи до самовиразу в насильстві над іншими, незважаючи на те, що потерпілий ОСОБА_5 активно намагається припинити його хуліганські дії, вчинив фізичний опір потерпілому ОСОБА_5 нанісши йому правою рукою один удар в область обличчя.

В подальшому даний конфлікт перенісся на вулицю, одразу біля входу в даний магазин, де  один із обвинувачених,  взяв з землі пляшку та цілеспрямовано кинув нею в одного з потерпілих , проте той ухилився, натомість попав у автомобіль потерпілого «ВАЗ 2114.

Обвинувачені у суді щиро розкаялися, вибачилися перед потерпілими та  власником магазину, а суд просять суворо їх не карати. Потерпілі зазначили, що вони не мають будь-яких претензій до обвинувачених та просять не призначати обвинуваченим покарання пов`язане з позбавленням волі.

Суд визнав чоловіків винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 ч.3 КК України та призначити кожному із них покарання із застосуванням ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 590 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10030 гривень. 

Також з обвинувачених стягнули  1307,52 гривень витрат за проведення судової експертизи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...