Мед Атлант

На Прикарпатті судитимуть голову сільради, який намагався незаконно передати земельні ділянки у власність громадянам

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад за фактами замаху на зловживання владою та службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що сільський голова у порушення ст. ст. 116, 118 Земельного кодексу України без винесення питання на розгляд чергового засідання сесії підписав та скріпив гербовою печаткою завідомо фіктивні рішення сільської ради, відповідно до яких фізичним особам надано дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок вартістю майже 600 тис. грн.
При цьому право власності на земельні ділянки у відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не було зареєстровано завдяки виявленню правоохоронцями фактів злочинної діяльності.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...