Мед Атлант

5 “найслабших місць” у вашому ноутбуці

Вибираючи ноутбук, ми надіємось, що наш помічник працюватиме безперебійно. Однак будь-яка техніка має елементи, які менш захищені від зовнішнього впливу. Так звані “слабкі місця”.

Перегляньте перелік з 5 деталей ноутбуків, які найчастіше потребують заміни, а також рекомендації, як уникнути несправностей.

Блок живлення

Ситуації коли зарядний пристрій виходить з ладу — знайомі кожній людині. Блок живлення ноутбука — елемент, який частіше всього доводиться заміняти. Переважно через механічні пошкодження чи перепади напруги в мережі.

Поводьтесь з ним обережно: не скручуйте надто тісно, акуратно витягуйте з розетки, при можливості використовуйте стабілізатор напруги. Якщо ж проблеми не вдалось уникнути, то блоки живлення до різних моделей ви знайдете в онлайн-магазині «Zeto».

Батарея

Батарея забезпечує автономну роботу ноутбука, без підключення до мережі. Вона дозволяє користувачу повною мірою насолоджуватись портативністю. Більшість власників помічають, що час автономної роботи з кожним роком скорочується. На жаль, батарея — це витратний матеріал, який зношується і потребує заміни.

Щоб батарея вашого ноутбука працювала якнайдовше — вчасно заряджайте її та не доводьте до повної розрядки. Щоб краще зрозуміти принцип роботи та правила зарядки ноутбуку, перегляньте відео https://youtu.be/78cvfIIIg50.

Екран

Екран темніє, з’являються темні смуги, зображення блимає чи зовсім відсутнє. З такими проблемами зустрічаються власники ноутбуків, якщо пошкоджена матриця екрану. В більшості випадків вона не підлягає ремонту, потрібна заміна.

Система охолодження

Перегрів сповільнює роботу ноутбука, а в гіршому випадку спричиняє пошкодження системи охолодження. Використовуйте спеціальну підставку, працюйте за ноутбуком на твердій поверхні, проводьте професійну чистку від пилу, який забиває вентиляційні отвори. Дотримання цих рекомендацій дозволить уникнути необхідності заміни вентилятора чи елементів тепловідведення

Клавіатура

Клавіатура найбільше піддається впливу механічних факторів. Потрапляння вологи найпоширеніша причина несправності. Всі напевно бачили в фільмах, чули від знайомих, а можливо й самі розливали напій на ноутбук. Через те, що клавіатура корпусний елемент, часто страждає від падінь. Якщо полюбляєте зберігати речі на ноутбуці — це може завершитись кнопками які випадають або не пропечатують. Доглядайте за своїм ноутбуком і вам вдасться уникнути більшості проблем. У випадку, якщо несправностей таки не вдалось уникнути, не засмучуйтесь, головне підберіть якісну заміну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...