Мед Атлант

На Франківщині встановлять флагшток у музеї Степана Бандери за мільйон гривень

Один мільйон гривень виділила Івано-Франківська обласна рада на встановлення флагштоку в історико-меморіальному музеї Степана на Бандери.

Про це повідомив історик Ярослав Коретчук, інформує Суспільне.

Він зазначив, що отримав багато негативних відгуків від громади щодо ціни флагштоку. Саме тому вирішив дослідити, скільки приблизно коштуватиме встановлення прапора.

“Чого я тільки не почув: і про корупцію, і що флагшток з маленької труби коштує кілька тисяч гривень, і звинувачення керівництва обласної ради. От випала хвилина і попрацював. Копіюю вам ціни на флагшток висотою 36 метрів – це один мільйон 600 тисяч гривень. Наголошую, що флагшток у музеї Бандери має мати висоту 50 метрів. І мільйона навіть буде замало”, – йдеться у повідомленні історика.

Ярослав Коретчук додає, що рішення про таку висоту флагштока ухвалила Івано-Франківська облдержадміністрація.

“Рішення щодо висоти приймалося не нами. Ми водночас теж неприхильно ставимося щодо такої висоти флагштока”, – сказав він.

До слова, історико-меморіальний музей Степана Бандери (філія Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери) внесли у список 23 об’єктів, які реконструюють в України до 30-ї річниці Незалежності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...