Мед Атлант

У Дзвиняцькій ОТГ пройшов конкурс найкращих читців. ВІДЕО

Сьогодні, 4 березня, в Дзвиняцькій ОТГ пройшов конкурс найкращих читців.

За призові місця учасники змагалися у двох вікових групах та трьох номінаціях:

  • Читець – декламатор,
  • Читець – патріот,
  • Авторська поезія.

Члени журі оцінювали дикцію, музичне оформлення, художній рівень твору і його зміст, сценічну культуру та майстерність. Загалом у конкурсі взяли участь 25 дітей.

З радістю проводимо конкурс читців, доносимо та розвиваємо у наших вихованців почуття гордості за Україну, за її відважних героїв, а також популяризуємо рідну мову та поезію українських поетів – геніїв. Тому наш конкурс присвячений також і 207 -ій річниці з Дня народження Шевченка. Ми живемо в час інноваційних тенологій (в час гаджетів) і дуже хочеться,щоб наша молодь пишалася надбанням своїх талановитих предків,шанувала свою рідну мову і знаходила час розвивати українську культури. Вже давно час запам’ятати, що українська мова – це модно! І сьогоднішній конкурс є гідним прикладом того, що наша молодь – справжні патріоти!, – каже директорка Будинку культури села Дзвиняч Оксана Карабінович.

У кожній номінації було відібрано переможців, які будуть змагатися вже на обласному конкурсі.

Отож переможцем у номінації “Читець – декламатор” у молодшій віковій групі здобула Анна Володимирівна Кравчук, жителька села Міжгір’я. У старшій віковій групі перше місце зайняла Яна Василівна Волочій, жителька села Дзвиняч.

У номінації “Авторська поезія” серед молодших учасників конкурсу перемогла Вероніка Володимирівна Боднар з села Дзвиняч. Першу сходинку серед дорослих довелося розділити між двома конкурсантками, які набрали однакову кількість балів – Софією Артурівною Клебан з Дзвиняча та Тетяною Василівною Фединяк з Міжгір’я.

У номінації “Читець – патріот” перемогу здобула Соломія Андріївна Маланчукз Дзвиняча та Юлія Петрівна Писарчук з села Росільна.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...