Мед Атлант

Аварія автобуса у Польщі: п’ятеро українців – у вкрай тяжкому стані

Десятеро з 35 постраждалих у ДТП, в яку потрапив український автобус у Підкарпатському воєводстві у Польщі, перебувають у тяжкому, але стабільному стані, шестеро людей загинули.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Польщі Вальдемар Краска, повідомляє Укрінформ з посиланням на радіо ZET.

“Шоста особа, яка померла в лікарні, мала черепно-мозкову травму і була у дуже тяжкому стані. П’ятеро людей загинуло на місці, а 10 осіб перебувають у тяжкому стані. На цей момент їхній стан стабільний”, – заявив Краска.

Він додав, що у разі потреби осіб з тяжкими травмами можуть перевезти з місцевих лікарень до спеціалізованих клінік.

Речник служби медичної допомоги з Перемишля Марек Яновський повідомив, що потерпілих доправили до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Рудні Малій, Пшеворську і Любачові. У більшості – травми голови, хребта, черевної порожнини і кінцівок.

На місці ДТП працювали понад 100 пожежників, 19 груп медиків, два рятувальні гелікоптери, зокрема один військовий. На місці ДТП побувала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт.

Решту людей, які не постраждали або травми яких були незначними, розмістили у будинку, підготовленому місцевими органами влади.

Консули Генконсульства України в Любліні надають допомогу потерпілим.

П’ятеро з 35-ти українців, які потерпіли внаслідок ДТП у Польщі, перебувають у вкрай тяжкому стані. Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

“Серед тих, хто перебуває в лікарні, п’ятеро – у вкрай тяжкому стані. Лікарі, на жаль, не дають жодних гарантій щодо їх одужання”, – сказав Павлюк.

Він зазначив, що на місці загинуло п’ятеро людей – дві жінки і троє чоловіків.

Наразі відбувається ідентифікація тіл, проводяться пошуки та перевірка документів. Після проведення попередньої ідентифікації дипломати зв’яжуться з родичами загиблих і потерпілих.

За словами генконсула, 16 пасажирів автобуса, які незначно постраждали в результаті ДТП, перевезли до шкільного гуртожитку в місті Ярославі. На місці їм допомогу надає один з консулів у Любліні. Зокрема, вживають заходів щодо сприяння їм у поверненні додому після завершення усіх слідчих дій.

Павлюк повідомив, що серед потерпілих – жителі різних регіонів України, зокрема Херсонської та Запорізької областей.

Двоє водіїв автобуса перебувають у задовільному стані і дають свідчення поліції. Транспортний засіб належить перевізнику з Тернополя.

Український дипломат поінформував, що при генконсульстві України в Любліні розгорнуто цілодобовий штаб, де можна отримати необхідну інформацію (телефон гарячої лінії у генконсульстві – +48 7841 385 55).

В управлінні Підкарпатського воєводства також розгорнуто кризовий штаб щодо координації дій, пов’язаних з наданням допомоги потерпілим.

Павлюк подякував воєводі Підкарпатського воєводства Еві Ленярт і польським рятувальним службам за вчасно надану допомогу та всіляке сприяння українцям, які потрапили в біду.

Як повідомлялося, український автобус потрапив в аварію о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебувало 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. За попередньою інформацією, автобус наїхав на огороджувальні стовпчики, у результаті чого впав у рів і перекинувся.

Наразі рятувальна операція завершилася.

Фото: PAP/Darek Delmanowicz.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...