Мед Атлант

На 78,15 млн грн прикарпатці збільшили свій борг перед “Івано-Франківськгаз Збут” за місяць

ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» продовжує фіксувати зростання заборгованості своїх клієнтів за спожитий природній газ Так, станом на 1 березня загальний борг побутових споживачів перед компанією становить 899 890 588,67 грн. Хоча ще на початку лютого борг становив 821,74 млн грн. Тобто лише за місяць населення збільшило свій борг на 78,15 млн грн.

На період карантину постачальникам заборонено нараховувати боржнику штраф та пеню, а також припиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.
Водночас перед споживачем залишається обов’язок розраховуватися за спожиту послугу, в іншому випадку кошти можуть бути стягнені в судовому порядку.
 Під час карантину єдиний дієвий спосіб впливу на злісних неплатників – це суд. З початку опалювального сезону ми регулярно комунікуємо з клієнтами, нагадуючи про необхідність сплатити борг за блакитне паливо, – розповів директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.
Щоб не витрачати час на судові розгляди, краще не допускати виникнення заборгованості. Втім, якщо це сталося і ви розумієте, що одразу погасити борг немає можливості – виходом стане договір реструктуризації.
Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми боргу та рівня сукупного доходу клієнта. Зазвичай заборгованість необхідно погашати рівними частинами, а розмір першого внеску складає від 30 до 50 відсотків. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04, – повідомила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...