Мед Атлант

Посадовця УКБ та підрядника на Прикарпатті підозрюють в розтраті бюджетних коштів

Злочинну схему в розтраті коштів викрили оперативника управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Івано-Франківського відділу поліції.

Поліцейські за процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури повідомили про підозру посадовцю Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору підрядного підприємства в заволодінні та привласненні коштів під час реконструкції будівлі для лікарні.
У липні 2020 року Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало з підрядником договір про виконання робіт з реконструкції приміщення КНП “Бурштинська центральна міська лікарня”.
У подальшому директор підрядної організації склав та видав акти, у яких відобразив роботи, що не були фактично виконані, а посадовець управління, відповідальний за здійснення технічного нагляду, підписав указані документи, підтвердивши їх достовірність.
Внаслідок цього на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 230 тисяч гривень за нібито виконані роботи.
Посадовій особі, відповідальній за здійснення технічного нагляду, слідчі повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні, а директору підрядного підприємства – у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...