Мед Атлант

У Франківську посадовець взяв 10 тисяч хабаря за приховання незаконного видобутку корисних копалин

На днях у Франківську відбувся суд над посадовцем, який взяв хабар.

21 вересня 2020 року до Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшла скарга від чоловіка, який повідомив про незаконний видобуток корисних копалин в районі сіл Тисменичани та Цуцилів, що розташовані в Надвірнянському районі Івано-Франківської області.

В свою чергу, головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду достовірно знаючи про незаконну діяльність із видобутку та вивезення піщано-гравійної суміш із русел річок на території цих сіл 19 листопада, зв`язався по телефону із порушником, з яким до цього вже був знайомий, і призначив йому зустріч того ж дня у місті Івано-Франківську, неподалік будинку 16 по вул. Озаркевича.

Близько 16:00 чоловки зустрілися у зазначеному місці де під час розмови посадовець сказав порушнику покласти на заднє пасажирське сидіння автомобіля марки «Renault Megane» хабар в сумі 10000 грн, що він і зробив. Після цього почадовець замкнув вказаний автомобіль на замок та направився в сторону вул. Чорновола.

Наступного дня, а саме 20 листопада, в період часу з 10:49 до 11:47 за адресою вул. Озаркевича, 16, м. Івано-Франківськ, працівниками поліції та працівниками Управління СБУ в області за участю посадовця проведено огляд місця події, зокрема автомобіля марки «Renault Megane» із салону якого вилучено неправомірну вигоду, а саме грошові кошти в сумі 10 000 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті.

В результаті суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, та призначив йому покарання – штраф у розмірі 2000 (дві тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій представника органів державної влади та здійснення держаного нагляду (контролю) на строк два роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...