Мед Атлант

Водій навантажувача, який на смерть збив жінку в Корничі, відбувся іспитовим терміном

У Коломиї 23 березня відбувся суд над водієм, який минулого року 5 березня на смерть збив жінку в Корничі.

Як йдеться в рішенні суду, близько 12 години 50 хвилин водій без посвідчення тракториста-машиніста на право керування транспортними засобами відповідної категорії приїхав на навантажувачі JCB 535-95 AGRI на територію шиномонтажу, розташованого біля автодороги сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига», у селі Корнич Коломийського району. Між територією шиномонтажу та проїжджою частиною дороги йшла потерпіла.

В цей час обвинувачений завантажив у ківш керованого ним транспортного засобу шину від вантажного автомобіля та виїхав на дорогу.

Водій був неуважним, не урахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, не переконався, що це буде безпечно, і збив жінку. Вона померла на місці.

Свою вину в судовому засіданні обвинувачений визнав повністю і пояснив, що 5 березня він за вказівкою керівника підприємства фермерського господарства “Прометей”, керував навантажувачем. На прохання керівника він поїхав до шиномонтажу в Корнич отримати колесо. Оскільки колеса навантажувача були висок, він не зауважив, що по дорозі йде жінка. Чоловік викликав швидку, яка забрала жінку до лікарні, та поліцію. Зазначив, що посвідчення на керування навантажувачем в нього не було, він має водійське посвідчення на керування тільки легковими автомобілями.

У вчиненому кримінальному правопорушенні обвинувачений щиро розкаявся і просив суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 286 Кримінального кодексу України і   призначив покарання – 3 роки позбавлення волі з  позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 3 роки.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд звільнив обвинуваченого відбувати призначене покарання і призначив іспитовий термін два роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...