Мед Атлант

Лісівники Долинщини впорядковують рекреаційні зони

Лісівники Вигодського лісгоспу, знаючи про потреби місцевого населення та гостей краю у відпочинку, активно готують рекреаційні зони для відвідувачів.

Багато лісових масивів Долинщини, особливо приміських, стають місцями масового відпочинку. Перебування на природі, зняття робочої напруги, оздоровлюючі фізичні навантаження позитивно впливають на працездатність людини. Для містян, життя яких протікає серед кам’яних будівель і заасфальтованих доріг, будь-який дотик до живої природи буде приємним і корисним. Це добре усвідомлюють лісівники Вигодського лісгоспу і для потреб населення вздовж доріг постійно облаштовують місця відпочинку.
️До прикладу, урочище «Дубина», неподалік міста Долина (узбіччя дороги «Долина – Хуст», траса Р-21), займає площу 0,01 га. Під зеленими кронами ялин, буків, грабів та беріз є чотири альтанки з мангалами для відпочинку з друзями. Також це місце вдале для сімейного відпочинку з дітьми, адже поруч з альтанками споруджений дитячий майданчик з гіркою та пісочницею. Для автомобілів облаштований заїзд і місце для стоянки у затінку дерев.
У Бистрівському лісництві обабіч автодороги Долина – Новий Мізунь облаштовано місце відпочинку «Дзюркач». Столітній смерековий ліс з густою кроною дерев, водоспад річки Мізунки додасть сили та енергії. Для комфортного відпочинку працівники Вигодського лісгоспу змайстрували три альтанки, лісові меблі, встановили дитячий майданчик, вбиральню, виокремили місце для наметового табору. «Дзюркач» вже облюбували долиняни і туристи, місце відпочинку користується неабиякою популярністю серед рекреантів.
Найчистіше повітря, гірські краєвиди, мінеральні джерела та заповідні зони Долинщини вже чекають на відвідувачів. Єдине прохання – дотримуватися чистоти, гасити багаття, не залишати сміття і не руйнувати лісові меблі! Все решта подарує вам Ліс! – повідомляють на сторінці Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...