Мед Атлант

Усіх побутових споживачів з 1 травня переведуть на річний контракт на газ

За ініціативою Кабінету Міністрів всі побутові споживачі з 1 травня 2021 року будуть переведені на річний контракт на газ.

Про це нагадують в  “Івано-Франківськгаз збуті”.

«Переведення споживачів на базовий річний тариф буде здійснено автоматично. Це позбавить від необхідності витрачати час на укладання нових договорів з постачальниками та збору необхідних для цього документів», — запевнив голова правління Асоціація постачальників енергоресурсів Артем Компан.
На цей момент постачальники газу, серед яких і “Івано-Франківськгаз збут” вже активно готуються до введення річних контрактів для своїх клієнтів. Артем Компан підкреслив, що введення річних контрактів допоможе стабілізувати ситуацію на газовому ринку.
«Введення річного контракту дозволить зберегти розвиток ринку газу в Україні та не суперечить домовленостям з нашими міжнародними партнерами – МВФ та ЄС. Передбачуваність роботи ринку зніме соціальну напругу в країні та стане вагомим аргументом для залучення інвесторів», — резюмував голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів.
Нагадаємо, 3 березня НКРЕКП оприлюднила проект постанови про річний контракт на газ для побутових споживачів. Його прийняття дозволить населенню споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти в період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...