Мед Атлант

Пенсіонера з Донечинни судили за домашнє насильство і ножове поранення жінки

Івано-Франківський міський суд виніс вирок  раніше судимому пенсіонеру, уродженцю Донецької області. Його обвинувачували у вчиненні  умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також у домашньому насильстві.

У період з 16.09. – 31.10.2019 року, обвинувачений систематично вчиняв психологічне насильство щодо жінки, з якою проживає однією сім`єю, але не перебував з нею у шлюбі.   Зокрема, Івано-Франківським міським судом  декілька разів накладав на чоловіка  адміністративне стягнення у виді штрафу, що становить 170 грн.

Крім цього, 11.09.2020 року під час розпиття алкогольних напоїв між обвинуваченим і потерпілою на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, виник словесний конфлікт, під час якого чоловік розпочав образливо чіплятись до жінки  та вживати в її сторону слова ненормативної лексики. В подальшому жінка з метою уникнення конфлікту покинула  квартиру.  На вулиці у перехожого  попросила зателефонувати на спец лінію «102» та викликати працівників поліції, після чого присіла на лавку, яка знаходиться поруч із будинком. В той час в нетверезого обвинуваченого  виник злочинний умисел на заподіяння тілесних ушкоджень жінці. З метою реалізації свого неправомірного умислу  дістав із шухляди кухонних меблів та пішов на вулицю.

Надалі чоловік завдав жінці цілеспрямований удар ножем в ділянку живота,  після чого вдарив ножем у ділянку лівої руки потерпілої, яка в той час утримувала руку в ділянці живота.

У жінки виявили проникаючу колото-різаної рану живота справа, з краєвим ушкодженням правої долі печінки та краєвим ушкодженням серозної оболонки печінкового кута товстого кишечника, яка ускладнилася крововиливом в черевну порожнину, що викликало необхідність проведення операції.

В судовому засіданні обвинуваченийсвою вину у вчиненому визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним кримінальних правопорушень, зокрема зазначив, що будучи розлюченим на потерпілу, в тому числі через її провокативну поведінку, вчиняв відносно неї словесні образи за що дуже шкодує.

Суд ухвалив визнати  чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.121 ч.1, 126-1 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...