Мед Атлант

Навчання в “жовтій” зоні: у Франківську старші школярі сіли за парти. ВІДЕО

Від сьогодні, 10 квітня, учні 5 – 11  класів перейшли з дистанційного навчання в очне. Журналісти МІСТА розпитали учнів та педагогів Ліцею імені Івана Пулюя, як це – вкотре повернутися в навчання офлайн.

Адміністрація вжила всіх заходів для безпеки учнів, розклад склади так, аби учні якомога менше контактували між собою. Школярі приходять в заклад порізно та харчуються в різний час. Приміщення провітрюють та кварцують.

По коридорах учні ходять у масках, на уроках – без масок.

Наразі немає лише 5 % ліцеїстів, на ковід хворі одна дитина та один педагог. За весь час пандемії, тобто з березня минулого року, на коронавірус захворіли п’ять педагогів.

«Навчання ми відновили згідно відповідних рішень міської ради. Працювати в з дітьми в очному режимі – це приємніше, звичніше. Учні, педагоги втішені, хоча певні побоювання все одно залишаються щодо подальшої ситуації. У цілях якості навчального процесу очне навчання дає кращі результати, хоча дистанційне навчання у нас поставлене на високому рівні. Здоров’я важливіше. Будь-яке прийняте рішення ми сприймаємо як належне, і готові працювати і в умовах очного начиння, і дистанційного», – розповів заступник директора Ліцею імені Івана Пулюя Олександр Овчар.

Звісно, ліцеїсти раді, що знову сіли за парти.

«Ми одинадцятикласники, і нам зараз потрібну відчути цю всю атмосферу в кінці навчального року та й узагалі закінченні ліцею. Ми стараємося насолоджуватися ці останні два місяці, – поділилася учениця 11 класу Вероніка Дудій.

На дистанційному було важко поєднувати додаткові заняття, виконувати всі завдання. Вероніка сподівається, що з часом дистанційна форма роботи буде організована ще краще. Випускниця каже, що очне навчання легше, бо так є контакт з учнями, вчителями і швидше знайти компроміс.

Ліцеїстка 21 групи (9 клас) Людмила каже, що рада нарешті сісти за парту. Все ж таки очне навчання краще – не відволікаєшся на зайве, та й це продуктивніше.

Вихід з дистанційного навчання має свої «плюси» та «мінуси», зауважує вчитель історії Світлана Уварова. Зокрема, «мінусом» є те, що учні впродовж семи годин сидять в одному кабінеті.

«Вважаю, що головний санітарний лікар України і головний санлікар області, повинні переглянути рекомендацію, особливо для старших класів, що діти повинні сидіти всі уроки в одному кабінеті. На уроках школярі без масок. Краще було б повернутися до кабінетної системи. На перерві діти перейшли в інший кабінет, а вчитель за цей час би провітрив кабінет. Якщо потрібно, скористався дезінфікуючими засобами. Тоді в кабінеті буде значно безпечніше. Це моя суб’єктивна думка», – зазначає педагог.

«Плюсом» є те, що очне навчання легше для вчителя. «Ти провів урок, ти дав завдання, наступного завдання урок перевірив. Є пряме спілкування з дітьми, а це важливо”, – вважає педагог.

Дистанційне навчання, на думку Світлани Уварової, має свої переваги, втім, збільшується навантаження – і для учня, і для вчителя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...