Мед Атлант

У Калуші від COVID-19 вакцинувалися 1720 мешканців громади

За чотири дні поточного тижня у поліклініці вакцинувалися проти коронавірусу всього 80 осіб.

Про це 16 квітня на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомив заступник головного лікаря з медичної роботи Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Богдан Семаньків, інформують “Вікна”.

За його словами, ажіотаж спав: з початку вакцинальної кампанії (15 березня) вакцинувалося 1720 осіб. Нагадаємо, на 2 квітня було вакциновано 1460 осіб.

Поліклініка ще має 210 доз вакцини, тож, Богдан Семаньків звернувся до усіх бажаючих: приходьте у поліклініку, щепитися можна щодня з 8.30 до 15.00 на четвертому поверсі.

Зараз у Калуші проводять щеплення індійською вакциною Covishield. За словами Богдана Семаньківа,  з понеділка у Калуші очікують на китайську вакцину Coronavac, адже область її вже отримала і тут мають провести розподіл. Тож, уже з 19 квітня в міській поліклініці можна буде обирати, якою вакциною щепитися.

У міському центрі первинної медико-санітарної допомоги, як і в інших закладах охорони здоров’я громади, відзначають поліпшення епідемічної ситуації. Як зазначив Богдан Семаньків, кількість відвідувачів з підозрами на COVID-19 значно зменшилася і поліклініка може зосереджуватися на плановій і профілактичній роботі. Так, цього тижня було відібрано 58 зразків біологічного матеріалу для проведення ПЛР-тестів, з них 21 або 32% — позитивні. Також зроблено 329 експрес-тестів, з яких 63 або 22% підтвердили COVID-19. Тиждень тому показник виявлення випадків інфікування COVID-19 за результатами експрес-тестів та ПЛР-тестів тримався на рівні 25-40%.

За тиждень станом на 16 квітня в поліклініці провели 297 рентгенологічних обстежень. У 56-ти випадках (це 17%) виявили пневмонію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...