Мед Атлант

У Підлужжі впіймали водія КАМАЗу, що викинув скло на стихійному сміттєзвалищі

У селі Підлужжя Івано-Франківського району люди впіймали водія КАМАЗу, що викинув скло на стихійному сміттєзвалищі.

Про це Суспільному Карпати розповіла радниця міського голови відділу патронатної служби міськради Ярина Стойко.

За її словами, КАМАЗ зі склом заблокували селяни, які працювали на толоці на кладовищі.

“Це вже неодноразово. Хлопець дуже просився: “Не викликайте поліцію”. Ми запитали, хто тобі сказав? Він каже: “Мені знайомі сказали, що сюди можна возити” , – каже Ярина Стойко.

Житель Підлужжя Василь Гембурич розповідає: “Машину ми затримали. Він (водій – ред.) висипав скло. Коли вже мала приїхати поліція, до водія під’їхали два чоловіки. Тільки поліція під’їхала, вони дають взад і кажуть, що вантажать скло на КАМАЗ. Я думаю: тренуйтеся трохи. Вони розвертаються і втікають полем. Ми наздоганяли, скільки могли, але в нас легкова машина. І вони втекли у ліс. Коли приїхали поліцейські, ми дали їм фотографії КАМАЗу, його номер. Пробиваємо по базі – номер не пробивається. Значить що? “Лівий” КАМАЗ?”.

За його словами, номерів авто, на якому приїхали два чоловіки до водія, у базі даних поліції теж не було.

Ярина Стойко зареєструвала заявку на лінії “102”.

“Приїхала поліція Тисменицького району. Вони склали протокол на моє ім’я, оскільки я була заявником. Я і ще двоє дівчат, які безпосередньо виявили цей факт, написали пояснення. Далі вони скерують всі матеріали цієї справи на Івано-Франківське районне відділення, яке перенаправить їх вже безпосередньо до дільничного, який закріплений за нашим селом”, – каже Ярина Стойко.

“Ситуація з битим склом була вже неодноразово: і три роки тому, і два роки. Зрозуміло, що їм легше відвезти в ліс чи до нас. Ми робимо все, що від нас залежить: і таблички встановлюємо, і контроюємо, – ми одразу виїжджаємо, блокуємо машини”, – розказує радниця голови.

І додає, що представники села їздили в івано-франківську установу, яка утилізує бите скло. Її керівник пояснив, що їхня фірма наймає авто, платить гроші, а куди везуть скло, їм невідомо.

Зі стихійним сміттєзвалищем селяни борються кілька років: пишуть заяви в поліцію, блокують авто, які звозять у їхнє село сміття. Але досі справа не зрушила з місця.

Читайте також: Франківське сміттєзвалище припиняє приймати ТПВ з сіл через перенавантаження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...