Мед Атлант

На Рогатинщині чоловік знайшов у лісі коноплю: за зберігання його оштрафували на 17 тисяч

Нещодавно у Рогатині відбувся суд над чоловіком, який знайшов у лісі коноплю та забрав її собі додому.

У першій декаді жовтня 2020 року чоловік, прямуючи урочищем «Синівки» Стратинської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області (на даний час Стратинського старостинського округу Рогатинської міської ради Івано-Франківської області), до лісового масиву по гриби, виявив в полі одну рослину нарковмісної коноплі.

Тоді він вирішив привласнити її собі для подальшого особистого немедичного вживання, як наркотичного засобу, без мети подальшого збуту. З цією метою він зрізав рослину та, зламавши її стебло у кількох місцях, помістив до рюкзака та переніс додому.  Вже вдома він обірвав листя до коробочки з насінням даної рослини і залишив їх на зберігання на горищі свого житлового будинку. Дочекавшись, поки частини рослини коноплі висохли, приблизно у третій декаді жовтня 2020 року, він перетер та подрібнив їх руками, виготовивши у такий спосіб особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, після чого заховав усе.

Виготовлений наркотичний засіб, починаючи із третьої декади жовтня 2020 року до 18 лютого 2021 року він вживав частинами.

18 лютого 2021 року під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка  у господарській будівлі працівниками поліції було відшукано та вилучено суху подрібнену речовину темно-зеленого кольору рослинного походження, яка знаходилась у каструлі в шафі та яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом, в кількості 67,467 грама.

Таким чином, він вчинив кримінальний проступок, відповідальність за який передбачена ч.1 ст.309 КК України.

В результаті суд вирішив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.309КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 17000 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...