Мед Атлант

Франківськ зайняв друге місце у рейтингу “Молодіжна столиця України”

Івано-Франківськ зайняв друге місце у рейтингу “Молодіжна столиця України”, поступившись місту Острог. До слова, наше місто четвертий рік поспіль входить до числа 10 фіналістів конкурсу, пише Суспільне Карпати.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 39 міст. Франківська молодь разом з міською радою готувалися до цього рейтингу. Зокрема, відзняли два відеоролики. Переможця оголосили 14 травня, і тільки він має шанс поборотися за звання “Молодіжна столиця Європи”, каже директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

“Всеукраїнський центр “Репорт” робив такий зріз, як опитування: як молодь реагує на те, які зміни відбуваються в їхньому місті. Опитували міста-фіналісти”, — каже Матешко.

Вікторія Вовк очолює студентське самоврядування в ПНУ. Вона також брала участь у підготовці до конкурсу. Розповідає, зрозуміла, що Франківську є ще куди розвиватися, щоб в результаті стати молодіжним центром.

“На мою думку, нам потрібно налагодити співпрацю між самими громадськими організаціями. Бо дуже часто є ГО, які працюють, по суті, в однаковому напрямку, але — окремо, бо не знають, не бачать один одного. Важливо долучитися до стратегії, яку постійно затверджує міська рада. Якби ми разом, всі громадські організації, створили цю стратегію, щоб кожен її відчув, умовно прожив. Ну, і, безперечно, нам потрібен комунальний молодіжний центр, нам потрібна молодіжна рада”, — каже Вікторія Вовк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...