Мед Атлант

Франківські депутати виступили проти домашнього арешту для підозрюваних у держзраді

Івано-Франківська міська рада вимагає від державної влади підтримати проєкт Закону України “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей застосування запобіжних заходів за вчинення злочинів проти основ національної та громадської безпеки)”.

Про це йшлося сьогодні, 18 травня, на позачерговому засіданні міськради.
Всі ми знаємо випадки, коли в Україні підозрювані у державній зраді, диверсії, вчиненні терористичного акту та інших важких злочинах, переховувались від судів. В першу чергу – на території країни держави-агресора – Російській Федерації.  Останній приклад – це резонансне обрання запобіжного заходу Віктору Медведчуку, якого обґрунтовано підозрюють у державній зраді. Але Печерський суд м. Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту! – зазначено на сторінці міського голови Руслана Марцінківа. 
Застосування до терориста чи зрадника щось на зразок домашнього арешту – це абсурд, вважають депутати. Тому вимагають внести зміни у Кримінальний кодекс, щоб злочинці не могли користуватися «лазівками» в законах, щоб тікати від правосуддя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...