Мед Атлант

Як в Івано-Франківську відзначатимуть День героїв

Сьогодні, 18 травня, на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа розповіли про заходи до Дня героїв.

У неділю, 23 травня,  о 13:00 з парку імені Тараса Шевченка, в напрямку до Меморіального скверу пройде Марш слави УПА. В ході братимуть участь тільки реконструктори й техніка, яку вони з собою привезуть.

О 14:00  – панахида у Меморіальному сквері.  Тоді ж покладуть квіти до пам’ятників.

о 14:30 відбудеться хода із містянами до парку через вулицю Незалежності, Вічевий майдан та до парку імені Тараса Шевченка.

О 16:00 у парку розпочнеться бій-реконстукція між бійцями УПА та НКВС. Реконструкцію приурочили до Дня пам’яті депортованих українців з етнічних земель та 75-й річниці Грубешівської операції.

О 16:00 вулицею Незалежності пройде хода духовних оркестрів з області. З 16:30 до 18:00 вони будуть грати на площі Ринок.

До вшанувань долучиться і Департамент освіти і науки. Заходи проходитимуть впродовж тижня.
Зокрема, у ліцеях пройдуть тематичні виставки книг, світлин, документів та відбудеться зустріч школярів з ветеранами АТО/ООС та ветеранами визвольних змагань.
23 травня пройде традиційний вимарш пластунів центральною частиною міста.
24 травня у школах відбудуться лінійки-реквієми щодо вшанування пам’яті випускників освітніх закладів, які загинули в російсько-українській війні. У центрі патріотичного виховання ім. Бандери пройде загальноміський усний історичний журнал «Свято Героїв», а ліцеї імені Шухевича – теренова інтерактивна гра-квест «Борці за волю України».
26 травня учні візьмуть участь в обласному етапі всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).
У ліцеї ім. Р. Гурика відбудеться вистава «Естафета героїв», ліцеї «№21 – патріотична проєкція «Євген Коновалець – борець і патріот, погляд крізь століття», а ліцеї ім. В. Чорновола – урок історичної пам’яті «Герої не вмирають… просто йдуть!».
Також у ліцеї №21 та Микитинецькому ліцеї відкриють оновлені шкільні тири, а вихованці ДЮСШ №3 з 17 – 19 травня візьмуть участь у першості з футболу приурочена Дню Героїв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...