Мед Атлант

У Франківську нагородили кращих учнів

В Івано-Франківську відбулася церемонія нагородження кращих учнів року. Також відзнаки отримали школярі, які брали участь в олімпіадах. Їм вручили сертифікати на отримання стипендії від міської ради, пише Суспільне .

Цього року за звання “Учень року” змагалися троє претендентів. У підсумку кращою стала учениця ліцею імені Миколи Сабата Уляна Павлучинська. Дівчина – учасниця та призерка низки конкурсів та олімпіад. Розповідає, нагороді рада, проте не очікувала, що стане ученицею року.

Я навчаюся у такому середовищі, де всі учні дуже цілеспрямовані. Ми звикли до такої конкуренції, ми звикли просто працювати над собою і не думати про якісь результати чи особливі регалії. Тому, коли мені повідомили, що в мене таке звання, – це було дуже неочікувано. Я подумала: “Ну за що?” Я працювала ніби на рівні зі всіма, – розмірковує Уляна Павлучинська.

Під час нагородження дівчину підтримувала її мама Оксана Хімук. Каже, що нагорода стала для сім’ї сюрпризом.

Дуже приємна несподіванка на кінець навчального року, бо цього року було дистанційне навчання. Улянка не відвідувала олімпіади. Звичайно, ми не сподівалися на її перемогу. Улянка – дуже самостійна. Всі її досягнення – це її заслуга. Ми тільки можемо радіти і підтримувати, – говорить Оксана Хімук.

Радіють успіху Уляни й у рідному ліцеї імені Миколи Сабата. Заступниця директора ліцею з навчально-виховної роботи і за сумісництвом учителька української мови та літератури Марія Грицишин каже, що Уляна – учениця, з якою легко працювати.

 

Чому так? Тому що вона хоче вчитися. Вона приходить і ставить цікаві запитання, змушує і спонукає шукати відповіді. Вчителі з нею ніколи не сумують. Це — дитина, яка багато чого досягла в житті. Вона захоплюється всім на світі, – сказала Марія Грицишин.

 Також ще 40 учнів франківських шкіл отримали сертифікати на отримання стипендії від міської ради в розмірі 1 000 гривень. Гроші вони отримуватимуть кожного місяця. Також відзнаки вручили кращим представникам учнівського самоврядування.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...