Мед Атлант

За добу на Калущині випала п’ятиденна норма дощів

Це спричинило затоплення каналізаційно-насосоної станції №3 КП «Водотеплосервіс» та його аварійну зупинку.

О 05.10 було припинено водопостачання міста. На місці події працювала робоча група під керівництвом  заступника міського голови Богдана Білецького.  Розпочато аварійно-відновлювальні роботи, інформують “Вікна” з посиланням на Калуську міську раду.

Станом на 11.00 відновлено водопостачання району Загір’я та центральної частини міста. Орієнтований час повного відновлення водопостачання — о 13.00.

З 08.30 неділі, 30 травня робоча група в складі заступниці міського голови Наталії Кінаш, яка є відповідальною черговою згідно з графіком, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Дембича, заступника  начальника УЖКГ Тараса Фіцак об’їхала та обстежила можливі зони затоплення та мостові переходи річок Млинівки та Сівки в Калуші.

Станом на 11.00 рівень води в Сівці перебував у межах норми. Підтоплень не зафіксовано. Рівень води в Млинівці значно піднятий. Існує загроза виходу води за межі русла та підтоплення присадибних ділянок та домогосподарства в житловому масиві Підгірок.

О 10.00 було залучено спецтехніку для ліквідації замулення трубного переходу на вул. Могильницького. Станом на 11.00 роботи були завершені.

Як повідомила в соцмережі калушанка Оксана Кінах, після першого ж затяжного дощу присадибні ділянки на вул.Долинській біля районної лікарні знову затопило.

“Неодноразово зверталися до попередньої Влади провести роботи по прочищенні замуленої ріки, яка біля нас протікає, і труб, які закладені під дорогою. Останній раз ріку чистили більше 25 років тому. Просимо теперішню владу допомогти нам у вирішенні даного питання”, — йдеться в дописі.

Штормове (метео) попередження передало управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

30-31 травня на річках області очікується продовження підйому рівнів води на 0,5-1,5 метра над рівнями 30 травня станом на 08.00. Місцями можливий початковий вихід води на заплаву. У місцях проходження значних зливових дощів можливе формування значного місцевого стоку (жовтий рівень небезпеки).

Упродовж ночі та ранку 31 травня по області знову очікується значний дощ (1 рівень небезпечності жовтий).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...