Мед Атлант

У Франківську пройде третій чемпіонат Army MMA

24 серпня в Івано-Франківську в палаці Потоцьких пройде чемпіонат Army MMA 3.

На чемпіонаті буде представлено багато військових частин та спеціальних підрозділів.

“Ми знову проводимо дуже крутий реабілітаційний проект. Хочемо залучити до спорту якомога більше ветеранів. В нас є бажання, щоб ветерани повернулися до свого звичного життя, були менш агресивним, – каже голова Army MMA Назарій Кішак.

Зараз вже є зареєстровано близько 180 спортсменів від 21 до 50 років серед яких мають відібрати 40 найкращих. Серед переможців виберуть чотирьох, які будуть представляти область в Києві на чемпіонаті WWFC.

“Засобами спорту можна дуже добре здійснювати реабілітації людей, які пережили війну. Ми будемо розширювати список видів спорту, щоб вони мали можливість відновити здоров’я та бути соціально-активними, – каже директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

Чемпіонат проводять саме серед ветеранів, щоб показати їм підтримку суспільства.

“Є дуже великий попит серед ветеранів та молоді до спорту, зокрема, до змішаних єдиноборств. Я хочу, щоб ми розвивали цей вид спорту, адже в світі він визнаний, як один з найкращих”, – каже Андрій Маланій, начальник територіального управління Служби судової охорони Івано-Франківської області.

Для змагання розробили спеціальний пояс вартістю майже 50 тисяч гривень.

Чемпіонат проходить за підтримки української федерації змішаних бойових мистецтв UFMMA.

“Я вважаю, що такі проекти необхідні для людей, які пройшли гарячі точки, щоб якось соціалізуватися та бути більш спокійними”, – каже президент Івано-Франківська обласної федерації зендокай будо карате Іван Хмелівський.

Змагання будуть транслюватися в Каліфорнії в одному з штабів морських піхотинців.

“Для мене це в першу чергу шлях повернутися до мирного життя та спосіб виплеснути свою агресію. Тренуюся я тричі на тиждень”, – каже ветеран АТО з Білорусі Денис.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...