Мед Атлант

Прикарпатка Юлія Луцька представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Прикарпатка Юлія Луцька представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів. Змагання відбудуться вже цього літа, з 17 по 22 серпня, в столиці Кенії – місті Найроб, пише Суспільне Карпати.

Легкою атлетикою 17-літня скороходка Юлія Луцька займаєть вже більше шести років. А спортивною ходьбою – три. За цей час, дівична досягла успіхів у цьому виді спорту. Зокрема виборола 2 місце у командному чемпіонаті України з легкої атлетики. Спортменка подолала десятикілометрову дистанцію за 49 з половиною хвилин.

Наразі спортсменка інтенсивно готується до Чемпіонату Європи.

“Я насолоджуюсь цим, мені це подобається. Іноді ти думаєш: “Вже все, не можу”. Але згодом це переходить, і ти думаєш: “Класно! Я це люблю”. Я думаю, що мрія кожного спортсмена – це Олімпійські ігри. Думаю, що це ні для кого не секрет, але час покаже. На все надіємось”, – каже Юлія Луцька.

Прикарпатка Юлія Луцька представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетикиСуспільне Карпати

Прикарпатка Юлія Луцька представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Тренерка Юлії Христина Юдкіна, каже, що її підопічна викладається на тренуваннях, на повну силу. А в спортивній ходьбі, зрештою, як і в будь-якому виді спорту, дуже важливо, крім бажання – наполегливість і робота.

Сильні сторони Юлії, напевно, бажання тренуватися – це раз, друге – це цілеспрямованість. Вона чітко знає чого хоче, і третє – це працелюбність. Тобто, якщо ти говориш їй, Юля сьогодні ти будеш йти 12 кілометрів, вона тобі не буде скаже: “Ой, а чому так багато?”. Вона стає і спокійно робить”, – розповідає Христина Юдкіна.

Тренування скороходки Юлії щоразу різні: на витривалість, на швидкість, на виховання швидкісно-силових якостей. Їхня тривалість до 2 годин, кожного дня. Наразі, вона готується до Чемпіонату Європи тому іноді займається і двічі на день.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...