Мед Атлант

Податківці виявили на підприємстві порушень на 5,1 мільйона гривень

Працівники відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС в Івано-Франківській області виявили відображення у звітних документах суб’єкта господарювання нереальних операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей на 16,1 млн грн та формування штучного податкового кредиту з ПДВ на 2,7 млн гривень і витрат на суму 2,4 млн гривень.

Зокрема, податківці провели аналітичне дослідження фінансово-господарської діяльності одного з ТОВ щодо наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та інших правопорушень під час здійснення фінансово-господарських операцій у 2018-2019 роках, інформують “Вікна” з посиланням на ДПС у Івано-Франківській області.

Згідно з даними, наявними в інформаційних системах ДПС, встановлено, що за вказаний період службові особи ТОВ відобразили у податковому обліку нереальні операції з придбання металовиробів (труб, арматури, швелера, тощо) від трьох контрагентів-постачальників на загальну суму 16,1 млн гривень, оскільки фактично постачальниками реалізовано товаро-матеріальних цінностей більше, ніж було у них в наявності. Унаслідок таких дій товариство безпідставно сформувало податковий кредит з ПДВ на 2,7 млн гривень та занизило податок на прибуток на 2,4 млн гривень.

Матеріали вищезазначеного аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності товариства передані до ГУ ДФС в Івано-Франківській області для подальшого відпрацювання та прийняття відповідного рішення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...