Мед Атлант

У Калуші відмовилися від капремонту доріг і мереж вуличного освітлення

Калуська міська рада внесла зміни до Програми капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства Калуської міської територіальної громади на 2021 рік.

Депутати “урізали” бюджет програми на 10 млн 828,937 тис. гривень — до 67,4 млн гривень. Раніше повідомлялося, що бюджет Калуської громади недовиконують, тож, слід готуватися до перегляду видатків З понад 10,8 млн гривень, на які зменшили міську програму, понад 5,8 млн гривень — це зекономлені на тендерах кошти.

А 5 млн гривень вирішили зняти з капітальних ремонтів, які, за словами начальника управління житлово-комунального господарства Юрія Рекунова, є нетерміновими і можуть почекати до наступного року. Зокрема, 3 млн гривень зняли з капітального ремонту доріг (такої статті в програмі вже немає), 1 млн гривень — з капітального ремонту вуличного освітлення (те саме) та понад 1 млн гривень — з капітального ремонту тротуарів, інформують “Вікна”.

У початковій редакції програми на капітальний ремонт доріг було передбачено 6 млн гривень. Це при тому, що пропозицій такого ремонту було подано на 193 млн гривень. Через обмеженість фінансового ресурсу було вирішено планувати на поточний рік капітальний ремонт двох доріг у Калуші. А саме: на вул. Ринковій (ділянка дороги від вул. Малицької до вул. Окружної) і на ділянці дороги від вулиці Долинської до вул. Окружної. На кожну з них заклали по 3 млн гривень. Вибір саме цих двох ділянок доріг був пов’язаний з тим, що вони примикають до вул. Окружної, яку капітально ремонтуватимуть у 2021-22 роках за державні кошти і, таким чином, можна буде розвантажити центральну частину міста.

У квітні міська рада виключала з переліку капремонт дороги на вул. Ринковій і зняла з програми 3 млн гривень. Це пояснили тим, що тут очікують велике будівництво — реконструкція магістрального водопроводу, будівництво автостанції і спортивної арени. А на сесії 24 червня з програми забрали і капітальний ремонт ділянки дороги від вул. Долинської до Окружної. Як пояснив Юрій Рекунов, цього року на вул. Окружній запланований обсяг робіт, який не дозволить запустити її в експлуатацію, тож, капремонт дороги, яка до неї примикає, можна відкласти на наступний рік.

На капітальний ремонт тротуарів цього року було 3 млн гривень — на чотири об’єкти. Зняли 1 млн 10 тис. гривень і виключили один об’єкт. А саме: цього року не ремонтуватимуть тротуар на вул. Бандери (600 тис. гривень). Нагадаємо, йдеться про відрізок від вул. Івано-Франківська до вул. Бандери, 98 — тут аварійно небезпечна ділянка, а пішохідної зони немає. У цьому місці хотіли зробити 230 метрів тротуару шириною 2,5 метра.

Також 410 тис. гривень зняли з капітального ремонту тротуару на вул. Хмельницького (від вул. Хмельницького, 3 до вул. Тихого, там де автобусна зупинка). Цей об’єкт все ж залишається найдорожчим: на нього залишили 1 млн гривень.

«Роботи будуть виконані, але трохи менше», — пояснив Юрій Рекунов.

На капітальний ремонт мереж вуличного освітлення було виділено 1 млн гривень (по 200 тис. гривень для житлових масивів Височанка, Підгірки, Хотінь і Загір’я та внутрішньоквартальних територій та вул. Хмельницького). Тепер такої статті у програмі немає. За словами Юрія Рекунова, в останні 4-5 років з бюджету фінансували програму капітального ремонту вуличного освітлення і зараз воно на нормальному рівні. А невеликі вулички у мікрорайонах, які залишилося доробити, можуть ще почекати на наступний рік.

Тож, цього року ув Калуші не буде ні капітального ремонту доріг (з міського бюджету), ні капітального ремонту мереж вуличного освітлення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...