Мед Атлант

За пів року до обласної прокуратури надійшли 1752 звернення

Упродовж 6 місяців 2021 року до органів прокуратури Івано-Франківської області надійшли 1752 звернення, серед яких 28 – від народних депутатів України.

З питань досудового розслідування органами прокуратури розглянуто 479 звернень, 20 із яких надійшли від народних депутатів України.За результатами розгляду звернень громадян внесено відомості до ЄРДР про вчинення 9 кримінальних правопорушень.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», наказу виконувача обов’язків Генерального прокурора від 13.03.2020 № 147 «Про призупинення проведення особистого прийому громадян», особистий прийом громадян в органах прокуратури Івано-Франківської області тимчасово припинено, однак звернення від громадян, народних депутатів України надходили поштою, на телефон «гарячої лінії» та на електронну адресу обласної прокуратури.
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора № 363 «Про організацію роботи органів прокуратури з особистого прийому, розгляду звернень і запитів та забезпечення доступу до публічної інформації» від 06.08.2020 обласною прокуратурою вживалися заходи, спрямовані на забезпечення прав громадян на інформацію.
Упродовж 6 місяців 2021 року до обласної прокуратури надійшло 30 запитів на отримання публічної інформації. Розглянуто 28 запитів, за результатами чого 21 запитувачу надано інформацію, 7 – роз’яснення. Надіслано іншим розпорядникам 2 запити.
Запити на інформацію стосувалися питань досудового розслідування (7), кадрових (4) та інших питань (17).
Органи прокуратури й надалі приділяють належну увагу виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Повнота та своєчасність надання відповідей запитувачам перебуває на постійному контролі керівництва обласної прокуратури.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...