Мед Атлант

ЗНО на 200 балів. Історії успіху прикарпатських випускників

З-поміж 2 820 учасників ЗНО з Калуського району, двоє випускників отримали максимальні 200 балів Назар Забавський та Уляна Ковалів. Вони розповіли про підготовку до ЗНО та у які виші планують вступати, пише Суспільне Карпати.

Назара Забавського в Калуській громаді цього року визнали кращим випускником та нагородили премією імені Дмитра Бахматюка. Також хлопець здав ЗНО на відмінно – “200 балів” отримав з історії України.

Напевно, історія – у мене в генах, від дитинства. Звичайно, мама мені допомагала розвиватися у цьому напрямку. І на олімпіадах, і на ЗНО. І з її підтримкою дуже легко було готуватися, і я їй за це дякую, – говорить випускник Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка Назар Забавський.

Мати Назара каже, що пишається сином і дає поради батькам випускників, як підтримувати своїх дітей під час ЗНО.

Насамперед – це мотивувати свою дитину, створювати ситуацію успіху. Ти можеш, але для того, щоб ти показав всі свої можливості, треба працювати в декількох напрямках, і в психологічному також, – мовить Ольга Забавська.

За 200 балів Назар отримав 5 тисяч гривень. Цього року в Калуській міській раді вирішили так заохотити випускників.

Так, я вже знаю, куди хочу вступити – у Києво-Могилянську академію. І ця нагорода дає мені впевненість у завтрашньому дні, принаймні, перший місяць в Києві, – розповів Назар Забавський.

Уляна Ковалів отримала 10 тисяч гривень. Дівчина здала ЗНО на 200 балів із двох предметів – англійської мови та історії України. Дівчина – випускниця Пійлівського ліцею.

З англійської було неочікувано. Я як побачила 200, я два рази оновила сторінку. “Точно 200? Я все добре бачу?” Одягла ще раз окуляри. “Точно двісті?” Розбудила цілу хату, – каже Уляна Ковалів.

Підготовку до ЗНО дівчина розпочала рік тому із карти мрії, куди записала свої плани: історія України, англійська та українська мови – не менше 190 балів.

У моєї донечки план був із 1 вересня, вона його написала і виклала на стіні у рамочці. І в неї був план досягнень на цей рік. Вона не знімала його до того часу, поки не здала останнє ЗНО. І на кожному цьому етапі поставила “галочку”, що вона досягнула своєї мети, – розповідає Наталя Ковалів.

Також дівчина на рік завела сторінку в Instagram під назвою “Я тут вчуся” і видалила особистий профіль. Підписувалася на всі корисні матеріали. Навіть через відеокурс в Instagram підготувалася до ЗНО з історії України. З вибором університету дівчина визначилася в останні місяці.

Якщо, наприклад, два роки тому, то я, взагалі, впевнено йшла в медичний. А так все дуже крутиться швидко, і ніколи не думала, що я захочу в Київ, у Шевченка на англійську філологію, – каже випускниця Пійлівського ліцею Уляна Ковалів.

Дівчину чекають після університету в рідному ліцеї та готові запропонувати роботу каже директор закладу.

Дійсно, цього року дирекція школи попросила Уляну, коли закінчить університет, якщо буде її ласка, щоб прийшла до школи працювати. Ми докладемо максимум зусиль, щоб ця дитина могла працювати у своєму закладі, де вона навчалася, – розповів директор Пійлівського ліцею Іван Качак.

Обоє випускників не знають, чи повернуться у Калуш після навчання, але хочуть працювати в Україні і розвивати саме її.

До слова, цього року на Прикарпатті 24 учні склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів. Про це Суспільному Карпати розповів директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...