Мед Атлант

На Косівщині поліція зупинила вантажівку з деревиною

Вантажний автомобіль, що перевозив деревину без відповідних дозвільних документів, виявили косівські правоохоронці. Водій транспортного засобу не зміг пояснити правомірність перевезення деревини. У рамках досудового розслідування слідчі встановлюють обставини злочину.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Косівського районного відділу поліції в селі Люча, під час патрулювання зупинили автомобіль “ЗІЛ”, кузов якого був заповнений деревиною, інформує пресслужба обласної поліції.
Поліцейські встановили, що водій вантажівки – 34-річний місцевий мешканець не має відповідних документів на перевезення лісопродукції, а на деревині відсутні облікові бірки.
Чоловік пояснив, що колоди він купив у знайомого та мав на меті використати для власних потреб у господарстві. Транспортний засіб і лісопродукцію вилучено та поміщено на територію відділу поліції.
Слідчі здійснюють досудове розслідування за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.
Максимальне покарання – обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян, якщо ви стали свідком незаконної вирубки та перевезення деревини телефонуйте на лінію «102» для негайного реагування на правопорушення.
Пам’ятайте, що за незаконну порубку лісів законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...