Мед Атлант

Їли шашлик та власну їжу: повідомили про стан дітей, які отруїлися в Карпатах

Діти, які отруїлися в Карпатах та потрапили в лікарню, не харчувалися у закладах громадського харчування. Вони вживали їжу, яку приготували самостійно. Зараз усі перебувають у задовільному стані, повідомила Суспільному Карпати лікарка-інфекціоністка Яремчанської лікарні Галина Мацюк.

За її словами, у лікарню жителі Коростеня потрапили вранці 7 липня. В усіх були однакові симптоми – блювота, інтоксикація, температура та біль у живості. Група складалася із 24 людей – 3 мами та 21 дитина. Вони приїхали у Карпати, аби відсвяткувати свій випускний.

На приймальний покій звернулися 17 людей, однак у чотирьох із них не було потреби в госпіталізації. Відтак, ще 8 туристів залишилися на відпочинковій базі з легкими розладами шлунку. Їм призначили дієту та сорбенти.

Напередодні, каже лікарка, у них був активний день. У кафе та ресторанах вони не їли.

“Організували собі харчування на віллі, частину допомагала готувати власниця. Діти ходили в супермаркети, купляли солодощі, газовані напої, морозиво. Харчування було дуже несконцентроване, тому не можна сказати конкретно, чим могли б отруїтися. Ми детально зібрали інформацію. Складно, бо також їли шашлик, який приготували напередодні ввечері. Він лежав у холодильнику, згодом його взяли у гори. Частина не їла, але в усіх були однакові симптоми”, — розповідає Галина Мацюк.

Зараз усі, кому було погано, перебувають у задовільному стані. Спеціалісти також очікують на результати аналізів, щоб з’ясувати, чи була бактеріальна інфекція від харчів.

Адміністрація відпочинкового комплексу, на якій перебували туристи, від коментарів відмовилася.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині отруїлися 12 дітей і один дорослий. Симптоми отруєння з’явилися, коли вони перебували у відпочинковому комплексі у Микуличині. Учні туди приїхали 5 липня із міста Коростень Житомирської області, аби відсвяткувати випуск із гімназії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...