Мед Атлант

Перший в Україні посібник з паліативної допомоги презентували у Франківську. ВІДЕО

Перший в Україні посібник з паліативної допомоги презентували в Івано-Франківську. У ньому –  найважливіші теми, що стосуються життя, культури спілкування, страху, болю та емоцій, з яким стикаються медичні працівники, які працюють із пацієнтами з невиліковними діагнозами. 

Щороку в Україні паліативної допомоги потребують понад 600 тисяч невиліковних хворих. Утім? надати їм допомогу практично ніде. На всю Україну працює близько 10 хоспісів і лише один дитячий – в Івано-Франківській області. Та за останній рік є й невеликий прорив, наголошує Людмила Андріїшин, яка у цій сфері вже 25 років, пише РАІ.

Досі підручників з паліативної допомоги в Україні не було. Тож Оксані Черняк довелось всьому вчитись самостійно. Пригадує, було важко. Утім? ні про що не шкодує.

Нині в Івано-Франківську презентували перший в Україні підручник з паліативної допомоги. Тут зібраний досвід лікарів з різних куточків нашої держави.

Посібник з паліативної допомоги виданий за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Наразі – це 720 примірників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...