Мед Атлант

У Погоні вперше відбудеться проща дідусів і бабусь

25 липня вперше відзначатимуть Всесвітній день дідусів і бабусь, який проголосив Папа Римський.

Як розповів голова Комісії у справах родин і мирян Івано-Франківської Архиєпархії о.Юрій Прилепський, підхопивши таку ініціативу, в Архієпархії вирішили організувати прощу до Погоні, інформує пресслужба Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

«У цей день ми будемо вітати, благословити, молитися за всіх бабусь, дідусів та похилих віком людей. Особливістю прощі стануть молитви на оздоровлення, адже в людей літнього віку часто є різні болячки, хвороби і немочі. Тож ті, хто прибудуть на прощу, приймуть святі таїнства Сповіді і Євхаристії, помоляться в наміренні Святішого Отця отримають право повного відпусту», – анонсував о.Юрій.

«Я з тобою по всі дні» — таку тему матиме перший Всесвітній день дідусів, бабусь і похилих віком. Саме в цих словах полягає суть свята, яке Папа Франциск хотів відзначити вперше цього року, після довготривалої ізоляції та повільного відновлення суспільного життя: аби кожного дідуся, кожного літнього чоловіка, кожну бабусю, кожну літню жінку — особливо тих, хто серед нас найбільш самотній — відвідали онуки, рідні чи друзі.

Роль похилих віком людей у суспільстві насправді є надзвичайно важливою і великою. 

«Молитва літніх людей, — писав Папа-емерит Венедикт XVI, — може захищати світ, допомагаючи йому, можливо, більше, аніж зусилля багатьох».

Водночас за словами Папи Франциска, завданням людей похилого віку, незалежно від їхнього віку й обставин життя є зберігати коріння, передавати віру молодим людям та піклуватися про найменших. він закликаємолитися, підкреслюючи, що їхня молитва є дуже цінною: «Це легені, без яких Церква та світ не можуть обійтися».

Тож, 25 липня о 12.00, всіх дідусів, бабусь та людей похилого віку з родинами запрошують на спільну молитву в Погоню.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...