Мед Атлант

Франківські рятувальники попереджають про можливість небезпечних гідрологічних явищ

За даними Українського гідрометеорологічного центру, 21 липня на рiчках Карпат і Прикарпаття очiкується підвищення рівнів води.

Зокрема, в межах Iвано-Франкiвської областi – на 1,5 – 2,5 м, мiсцями затоплення заплав, сільськогосподарських угiдь, можливе часткове затоплення об’єктiв прирiчкової інфраструктури та досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих населених пунктiв (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

У зв’язку iз добiганням паводкової хвилi в Днiстрi очiкується пiдйом рiвнiв води над рiвнями 21 липня на 08:00, без негативних наслiдкiв: 21 липня в Днiстрi біля м. Галич – на 0,5 – 1 м ; 21 – 22 липня в Днiстрi на дiлянцi Нижнів – Залiщики на 1,8 – 2,3 м.

У мiсцях випадiння сильних опадів можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених ділянок, в гiрських районах iснує загроза сходження селевих потокiв та зсувів ґрунту (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

21-22 липня на річці Ворона бiля міста Тисмениця очiкується продовження пiдвищення рiвнів води на 0,8 – 1,3 м над рiвнями на 08:00 21 липня, можливий вихiд на заплаву (І рiвень небезпеки – жовтий).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...