Мед Атлант

“7 років тому віддав своє життя за нас”. У Франківську вшанували пам’ять бійця Василя Білика

У Меморіальному сквері Івано-Франківська провели поминальні заходи до сьомої річниці загибелі захисника України Василя Білика. На панахиду до могили бійця прийшли його рідні, побратими, духовенство та влада.

 Вшанувати пам’ять свого сина прийшла і Оксана Даниш, пише Суспільне.

Свою роль зіграв Майдан, тому що він брав активну участь практично від самого початку. Я дізналася, що він у батальйоні після того, коли по телебаченню був сюжет про те, що наші бійці затримали тих, хто викрав бюлетені з дільниць під час виборів тоді. Василь набрав мене і спитав, чи я бачила ту новину, — каже мати бійця. — Він сказав, що то вони спіймали тих людей. Ось так я дізналася, що він воює в бойовому підрозділі.

Оксана Даниш також розповідає, що в її сина залишилася донька. Вона пригадує, Василь був активним, любив подорожувати і багато читав. Жінка була проти того, аби син їхав на Схід. Однак, каже, звістка про його смерть не стала несподіваною.

Життя повністю змінилося. Але воно триває, я тримаюся. Я активно живу, працюю. В мене є ще молодший син неповнолітній, який потребує постійної уваги та присутності. Тому життя продовжується. Намагаємося пам’ятати. Єдине, що з кожним роком все менше людей приходить на такі заходи, у них своє життя також триває, — мовить Оксана Даниш.

 За воїном у Меморіальному сквері відслужили панахиду, потім люди поклали квіти до могили та запалили свічки.

Напевно, хотів жити. Напевно, мріяв про щось. Так склалося, що він один із перших пішов на війну і загинув. Я б дуже хотів, аби це місце (Меморіальний сквер — ред.) стало для кожного іванофранківця місцем, куди приходили б до стели пам’яті і дивилися на загиблих воїнів. Думали: “А що я зробив для того, аби я змінився, моя сім’я і взагалі, щоб ми всі змінилися?, — каже начальник відділу в області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

За його словами, від початку війни на Донбасі загинули 149 прикарпатців.

 Що відомо

Василь Білик був учасником Євромайдану. Потім записався добровольцем у батальйон “Айдар”. Він загинув сім років тому від кулі снайпера у передмісті Луганська. Йому було 21. Поховали героя в Меморіальному сквері Івано-Франківська.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...