Мед Атлант

У Карпатах побільшало туристів з Саудівської Аравії

У туристичному комплексі у Карпатах ресторани додають у меню арабську мову для туристів з Саудівської Аравії.

Про це пише Укрінформ.

Лише учора  заїхали групи з 43 осіб, 6 осіб і три-чотири родини по двоє-троє людей з країн Перської затоки. Усі побували в Яремче, поїхали на водоспад, а ось на прогулянку Стежкою Довбуша йти відмовились, тому шукаємо іншу розвагу, – розповів керівник одного з найбільших в Україні туроператорів, який працює з туристами країн Перської затоки, «Ukrainian incentives», Денис Антонюк.

За його словами, понад 70% гостей з країн Перської затоки – це жителі Саудівської Аравії, є ще жителі Бахрейну та інших. Карпати, де вони зупиняються на 4-5 днів, – улюблена частина подорожі в Україні. Перед тим вони замовляють дводенний відпочинок у Києві та Львові. В Карпатах найбільше надають перевагу автобусним екскурсіям з водоспадами та природними краєвидами, не відмовляються від музеїв та полюбляють активні атракції – рафтинг, джипінг. Щоправда, останні розваги люблять гості молодшого віку, а їх приїжджає менше. Піші маршрути їх не приваблюють. Серед причин, чому саме вони цього літа обирають Україну, Денис Антонюк називає скасування візового режиму та лояльні вимоги у період карантинних обмежень.

Чому найбільше туристів з Саудівської Аравії? В їхній країні зараз плюс 50 тепла. І вони щороку в цей період їхали в Європу: переважно Лондон, Париж, Цюріх, Мілан, або ж ще один напрямок – Туреччина. Цьогоріч Європа не приймає через ковідні обмеження, є певні упередження щодо Туреччини. В ОАЕ можна їхати, але там теж гаряче. Залишається Грузія, Вірменія і Україна. Оскільки в нас не потрібні візи, бо їх скасували торік, і дуже лояльні вимоги щодо ковідних обмежень, ПЛР-тести мають усі, туристи масово поїхали до нас, – додав Антонюк.

За його словами, туристи з арабських країн полюбляють дорогі готелі.

Жодного разу ми не замовляли цим туристам тризіркові готелі, лише чотири і п’ять зірок. Комфорт для них є важливою умовою. Туристи, які подорожують самотужки, замовляють і дешевші готелі, – уточнив Антонюк.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...