Мед Атлант

#ПротиДій: у Франківську навчали, як не стати жертвою торгівлі людьми

Сьогодні, 30 липня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулася інформаційна акція «Подорожуй відповідально». Акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Метою акції є проінформування населення про актуальність проблеми торгівлі людьми, ознайомлення з методами безпечного працевлаштування, навчання та подорожей за кордоном.
Центром інформаційної акції стала інсталяція – «93% постраждалих від торгівлі людьми – це трудова міграція». Інсталяція являє собою 93 коробки, на яких розміщенні предмети, якими користуються люди під час трудової міграції, а саме (робочі інструменти, засоби для чищення та прибирання).
Заступник директора департаменту соціальної політики Галина Сеник каже, що це ще одна можливість нагадати людям про протидію торгівлі людьми.
Представник, який займається цим питанням, має бути в кожній громаді, щоб вберегти людей від небезпеки. Від початку року до нас вже звернулися 4 людини, які постраждали від торгівлі людьми. Зараз вирішується питання про надання цим людям одноразової матеріальної допомоги, яка коливається від 6 до 9 тисяч та пільг, – каже жінка.
“Карітас шукає, виявляє та допомагає людям, які постраждали від торгівлі людьми. Зараз у нашій країні важкий час, і люди часто їдуть закордон, щоб заробити трошки грошей для сім’ї, але часто замість роботи вони потрапляють в трудове рабство. На жаль, вони не часто зізнаються, що стали жертвою, тому наша мета полягає в тому, щоб об’єднатися та надати їм допомогу, – каже отець Ігор.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...