Мед Атлант

Франківські медики отримали 26 карет швидкої допомоги

3 серпня в Івано-Франківську структурні підрозділи КНП «Обласний клінічний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» отримали ключі від 26 новеньких автомобілів швидкої допомоги.

Директор КНП «Обласний клінічний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» Мирона Матейка візначив, що  за кошти державного бюджету для нашої області закупили 26 карет швидкої.

Ми отримали 15 автомобілів класу “Б”, та 11 класу “С” (реанімобілі). Чотири автомобілі залишаться у франківську для нашого Центру, решту отримають гірські і передгірські райони. Якщо МОЗ до кінця року закупить ще одну партію “швидких”, то ми повністю оновимо автопарк,- розповів Матейко

Голова ОДА Олександр Сич розповів, що швидких автомобілів на базі “Фольксвагена” в прикарпатських медиків ще не було, то говорити про якість цих авто не можна.

Вони придбані за кошти державного бюджету, а “дарованому коневі в зуби не заглядають”. Якби ми їх купували за кошти обласного бюджету, або якби закупку доручили нам, то ми б дивилися, які машини і з яким обладнанням краще працюють на нашій території. Побачимо, як вони будуть себе вести в наших умовах. Можливо і добре себе зарекомендують. Хоча, я вважаю, що краще виходити з апробованих варіантів,- сказав Олександр Сич.

Після оглядин нової техніки, медикам вручили ключі від автомобілів.

Зокрема автомобілі класу “С” (реанімобіль) отримали:

  • Івано-Франківська станція – 4 автомобілі
  • Долинська станція, Калуська, Коломийська, Косівська і Надвірнянська станція отримали по одному автомобілю
  • Відділ медицина катастроф – 2 автомобілі
  • По одному автомобілю класу “В” отримали: Болехів, Перегінськ, Рожнятів, Отинія, Печеніжин, Кути, Яблунів, Космач, Богородчани, Солотвин, Яремче, Микуличин, Ланчин, Городенка, Лисець.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...