Мед Атлант

“Препаратами держава не забезпечує, мушу просити допомоги у людей”, – жінка 8 років бореться з онкологією

8 років жінка проходила лікування, про яке ніхто окрім найрідніших не знав. Історія хвороби Людмили почалася наприкінці січня 2013 року, тоді жінці встановили діагноз – рак молочної залози.

Я хворію на рак молочної залози з метастазами в кістки та печінку. Моя схема лікування «Ібранс» і «Іксджева». Цими препаратами держава не забезпечує, і я мушу кожен місяць просити допомоги у людей. Я вірю, що є люди які мені допоможуть. І я зможу продовжити лікування. Прошу допоможіть з розповсюдженням інформації, – повідомила жінка редакції Міста.

Після термінового початку тривалого лікування, перші три хімії виявились марними, лікарі терміново змінювали тактику лікування, цього разу пухлина зменшилась вдвічі лише після двох введень. Це дало можливість провести операцію. Пише Місто з посиланням на ТСН.

Потім ще дві хімії і променева терапія. Після тільки гормонотерапія. Про це лікування знали тільки найближчі мені люди. Я чомусь соромилася розказувати і не хотіла, щоб мене жаліли. Почала жити нормальним життям. Але у травні 2018 року оступилася, заболіла різко спина – виявилося потім, що то перелом хребця через метастази у кістки, – з відчаєм пригадує жінка.

Лікування почалося з новою силою, до терапії додалися операція на хребті.

Про це вже знали родичі, найближчі друзі і вдалося видряпуватися. Зміна гормонотерапії і додали препарат для зміцнення кісток, – розповідає жінка.

Лікування давалось вкрай не просто, але за рік після операції на хребті, Людмила знову вийшла на роботу і здавалось, що все налагоджується, лише обов’язкові обстеження кожні три-6 місяців нагадували жінці про її діагноз.

На початку цього року хвороба знову почала прогресувати:

З’явились вогнища в печінці і збільшилися ділянки ураження у кістках. Все пішло знову по колу. Знову зміна гормонотерапії і препарата для кісток. Лікування не дешеве. Та мені пощастило – мене з 12/03. взяли у клінічні дослідження. Один із препаратів видавали, інший – купувала сама. Та, на жаль, виділений препарат мене не протримав. 02/07 на обстеженні негативна динаміка – збільшення розмірів ураження печінки і поява вогнища в легенях. У клінічних дослідженнях я далі не можу брати участь, бо негативна динаміка лікування, – розповіла жінка.

Лікарі призначили лікування, яке має спрацювати, але його вартість вже непосильна для найрідніших, Людмила наважилась розповісти свою історію, щоб цього разу попросити про допомогу, адже самим з фінансовим навантаженням не впоратись.

Для лікування на 28 дні потрібно ліків на загальну суму понад 50 000 грн. Прогнози лікарів оптимістичні, така комбінація ліків дорога, але дієва. Ремісія може продовжуватися роками. Весь цей час потрібні такі ліки. Вживати до того часу поки буде стабілізація. Я потребую фінансової допомоги для придбання життєво необхідних ліків, – просить Людмила.

Реквізити для допомоги:

 ПриватБанк 4149499371584697

БУЛДЕЙ ЛЮДМИЛА ВІТАЛІЇВНА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...