Мед Атлант

“Гради”, “Гвоздики”, танки: окупанти тримають зброю біля лінії розмежування для обстрілів позицій ООС

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ від 17 серпня 2021 року.

Окупанти продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення озброєння та військової техніки.
Зокрема, БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував на тимчасово окупованій території Донецької області, поблизу населеного пункту Покровка, 3 одиниці РСЗВ БМ-21 “Град”, які розміщені з порушенням лінії відведення, 17 одиниць танків, 3 одиниці причіпних гаубиць 2А65 “Мста-Б”, 3 одиниці самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” та 3 міномети, розміщені поза межами виділених місць зберігання. Крім того, в зоні безпеки перебуває 22 одиниці бойових броньованих машин.
Патрулем СММ ОБСЄ зафіксовано РСЗВ БМ-21 “Град”, яка розміщена з порушенням лінії відведення на полігоні неподалік населеного пункту Мирне та ЗРК 9К33 “Оса” в окупованому населеному пункті Велике Оріхове.
Системні порушення щодо активного пересування озброєння та військової техніки на території непідконтрольній Уряду України свідчить про участь ЗФ РФ в комплексних заходах бойової підготовки на полігонах з послідуючою ротацією на лінії розмежування. Значна кількість озброєння Місією зафіксовано поблизу населених пунктів, що дає змогу ЗФ РФ вести провокаційний вогонь з подальшим розповсюдженням фейкових звинувачень Збройних Сил України в обстрілі житлових кварталів, – повідомляють
Зазначеними діями ЗФ РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнутих домовленостей.
Підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Мінських домовленостей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...