Мед Атлант

В Івано-Франківську відбувся велопробіг до Дня Незалежності

Велопробіг Незалежності провели в Івано-Франківську до 30-річчя Незалежності України. Учасники проїхали 7,5 км у центральній частині міста. Стартували велосипедисти від адміністративного будинку, а фінішували біля пам’ятника Івана Франка.

Франківка Тамара Гресько розповіла, що участь у такому заході бере вперше. Сьогодні на велопробіг дівчина приїхала зі своїм братом, пише Суспільне.

“Усі емоції – попереду. Я дуже часто катаюся на велосипеді, думаю, що нам дуже сподобається. Раніше не доводилося взяти участь у велопробігу, а сьогодні – ідеальний час – неділя, вихідний. День перед пробігом я трішки згадала, як кататися, бо влітку працювала і не мала змоги часто їздити, тому трішки потренувалася”, – розповіла франківка.

Начальник відділу спорту департаменту молодіжної політики та спорту Денис Рудницький розповів, що очікують приблизно на півтори тисячі учасників. Напередодні реєстрацію на пробіг не проводили.

“На жаль, минулого року через ситуацію із COVID-19 у нашому місті ми не змогли провести цю акцію. Але вважаємо Івано-Франківськ велосипедною столицею України, тому очікуємо сьогодні багато людей, які привітають державу з днем народження, – розповідає Денис Рудницький. – Єдина умова для пробігу – взяти велосипед, гарний настрій, прийти на площу і стартувати у колоні”.

Рух в центрі міста перекривали частково – автомобілі зупиняли лише на момент проїзду велосипедистів. Колону учасників супроводжували веломаршали, велопатруль, патрульна поліція та швидка допомога.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...