Мед Атлант

На Франківщині вилучили з магазинів небезпечне морозиво

В Івано-Франківській області з магазинів вилучили небезпечне морозиво від ТМ «Марс». У ньому виявили небезпечну харчову добавку.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує операторів ринку харчових продуктів та споживачів про проведені Держпродспоживслужбою заходи щодо припинення обігу невідповідної продукції – морозива, у виробництві якого використовувався стабілізатор Lygomme до України (отримувач: ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ», вул. Тваринників,8,с. Шпитьки, Бучанський район, Київська область, 08122).

Відповідно процедури  простежуваності в обліковій системі ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ» створені інформаційні реєстри з переліком закладів торгівлі, в які було відвантажено згадану продукцію. Слід зазначити, що вказане морозиво буде ідентифіковано червоним маркуванням «НЕБЕЗПЕЧНА ПРОДУКЦІЯ», вилучено з торговельних мереж та направлено на склад ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ» для відокремленого зберігання з наступним поверненням виробнику для подальшої утилізації. 

ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ» надала відомість щодо відвантаження продукції до торговельних закладів України, зокрема отримувачем морозива на Івано-Франківщині є ФОП Федик Н.Р. (вул. Левинського,1 а , м. Івано-Франківськ). 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє споживачів та операторів ринку харчових продуктів про те, що ФОП Федик Н..Р припинено відвантаження продукції ТМ «Марс»  (морозиво «Snickers» 48гр/24, морозиво «Baunty» 39гр/24, морозиво «Twix» 40гр/24), відкликано залишки згаданої продукції з торговельних мереж та роздрібних торгових точок Прикарпаття.

Залишки повернуто виробнику:

  •  морозиво «Baunte»  39гр/24        в кількості          10 949 шт.;
  •  морозиво «Snickers» 48гр/24      в кількості          18 094 шт.;
  •  морозиво «Twix»  40гр/24          в кількості            7 255 шт.

Підставою для відклику невідповідної продукції, морозива вищезгаданого виробника в виробництві якого використовувався стабілізатор Lygomme в якому виявлено несанкціоновану речовину етиленоксид, стало повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та  лист ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ»  від 07.08.2021.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...