Мед Атлант

Українці завоювали ще три медалі на Паралімпіаді

У столиці Японії Токіо триває четвертий день XVI літньої Паралімпіади. Українські спортсмени вибороли медалі в настільному тенісі та у плаванні.

Бронзові медалі в чоловічому одиночному розряді (клас 9 і 8) здобули Іван Май і Максим Ніколенко. Пише Місто з посиланням на Бабель.

25-річний Май у півфіналі поступився австралійцю Ма Ліню з рахунком 1:3. Бронзового фіналу у програмі немає, тому Май гарантував собі медаль ще після виходу в півфінал. Ніколенко в півфіналі з рахунком 1:3 поступився китайському спортсмену Чжао Шуаю. У фіналі Шуай зустрінеться з українцем Віктором Дідухом. Вони поділять між собою золоту і срібну медалі. У штовханні ядра (клас F12) в України срібло — медаль здобув Роман Данилюк.

Вдало в басейні виступають майстри плавання. У свої запливах найсильнішими стали Михайло Сербін на 100-метрівці в плаванні на спині та Денис Дубров, який виграв 200-метрівку комплексом. Дубров на цій дистанції став переможцем Ріо-2016. Він був фаворитом, проте гідну конкуренцію йому склали два китайські спортсмени. В підсумку фотофініш показав перевагу українця в 0,1 секунди.
Сербін, в свою чергу, виграв у конкурента більше секунди. Причому не в будь-кого, а в партнера по збірній Віктора Смирнова.

В четвертий день змагань Паралімпіади українська команда здобула вже сім золотих нагород.  Загалом у скарбничці нашої збірної вже 32 медалі і наразі вона посідає сьоме загальнокомандне місце (7 золотих, 16 срібних і 9 бронзових нагород).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...