Мед Атлант

Насторожує тільки дитяча захворюваність, – медики про ситуацію з COVID-19 на Франківщині

Під час брифінгу в Івано-Франківській ОДА заступниця голови адміністрації Людмила Сірко та директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко відзначили стабілізацію в області ситуації із захворюваністю на COVID-19.

«Сьогодні у нас 26 закладів, які приймають хворих. При потребі ми готові залучити ще 2-3 заклади. Завантаженість ліжок потрохи росте, але я думаю, що цей тиждень ми виходимо на плато і далі у нас буде більша виписка, ніж поступлення», – сказав Ігор Дмитренко.

Станом на сьогодні в лікарнях області розгорнуто 3382 ліжок для хворих на COVID-19, з них зайнято – 1900. Для дітей розгорнуто в області 229 ліжок, з них зайнято 152.

Госпіталізація дітей продовжується. Вчора госпіталізовано 30 дітей.

«Епідситуація ще вважається вкрай незадовільна, оскільки щоденно реєструється велика кількість випадків. Проте кількість госпіталізованих не є висока. За минулу добу з 2807 хворих – госпіталізовано 226 осіб. З них 25 вакциновані хоча б однією дозою», – сказала заступниця гендиректора обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗу Тетяна Джус

Водночас її насторожує ситуація із захворюваність дітей.

«Вчора зареєстровано 225 випадків, проти 206 за попередній день. Серед них 185 школярів. Щоденний ріст захворюваності серед дітей у межах 10%», – зазначила Джус.

27 січня до лікарень госпіталізували 30 дітей.

Так само за її словами зростає кількість летальних випадків. Якщо за передній тиждень було 33 випадки, то за 4 дні цього тижня уже 38 випадків.

Читайте також, У Калуській громаді сирота отримав власну квартиру

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...