Мед Атлант

Марцінків підписав Меморандум про співпрацю міста з Українською академією лідерства

В Івано-Франківську відбулось підписання Меморандуму про співпрацю міста з  Українською академією лідерства. Під час нещодавнього візиту молодих лідерів, 26 січня, домовились, що місто в себе прийматиме близько чотирьох десятків студентів академії впродовж місяця. 

Цей вишкіл – частина мандрівки-дослідження майбутніми лідерами різних частин України. Нещодавно студенти Миколаївського осередку перебували з таким завданням у столиці. А тепер зможуть продовжити навчання на території Івано-Франківська, повідомляють на сайті мера Івано-Франківська.

Сьогодні на підписання завітали представники з міських департаментів освіти та спорту,  керівник ЦНАПу, представники Асоціації ММА, а також Пласт. Усі в зборі!, – представляє осередку присутніх заступниця міського голови у сфері освіти та культури міста Вікторія Дротянко.

Представниця УАЛ, керівниця регіонального центру Української академії лідерства Миколаєва Ірина Цуркан розповідає, що це програма особистісного суспільного розвитку для молоді віком 16-20 років, яку створили у 2015 році та має 5 осередків у всій Україні (Київ, Львів, Маріуполь, Харків та Миколаїв). А в кожен осередок, потрапляють діти з усієї країни.

Молодь, впродовж 10 місяців реалізовує власні проекти, займається волонтерством, зустрічається із лідерами думок: підприємцями, науковцями, митцями. Та створює й формує свою власну ідею – куди рухатись та чим займатись у майбутньому– ділиться Ірина Цуркан.

Саме зараз цей осередок займається дослідженням України. Адже підтримується ідея – чим більше молоді люди подорожують, дізнаються, питають та чують, тим ширшим стає світогляд. І формується відчуття того, як будується їхня країна. Вони бачать, де молодь може себе реалізувати та творити країну! Вони бачать цінність своєї землі та реалізовують на ній свій потенціал.

Саме на цій зустрічі діти мали можливість поспілкуватись особисто з міським головою Івано-Франківська та спитати про все, що їх цікавить.

Руслан Марцінків розповідає, що йому подобаються такі проєкт та програми, які дійсно дають практичні знання та навички, а не лише дипломи.

Мені, коли я був студентом в університеті нафти і газу, було мало навчання. Я паралельно займався в AIESEC та в Пласті. Та вважаю, що якби я тоді не хотів більше дізнаватись та пізнавати… не був би на цій посаді. Ми їздили по всій країні, відвідували цікаві семінари. Дуже важливо щось пробувати та реалізовувати свої ідеї та проекти, –  коментує Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...