Мед Атлант

“Нівелюють децентралізацію” – голови громад не задоволені розподілом коштів на ремонт доріг

Івано-Франківська обласна державна адміністрація одноосібно розподілила понад 400 мільйонів гривень на ремонт місцевих доріг у 2022 році.

Такий підхід вважають неприпустимим, зокрема голова постійної комісії облради з питань бюджету соціально-економічного розвитку та інвестицій Назарій Іванів.

Він відзначив, що після оприлюднення в ЗМІ інформації про підписаний головою облдержадміністрації розподіл коштів на ремонт місцевих доріг, – отримав десятки дзвінків від незадоволених голів територіальних громад і депутатів різних рівнів рад.

“Змушений офіційно заявити: в супереч обіцянкам Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОДА проігнорувала рішення обласної ради від 17.12.2021. № 342-11/2021 «Про обласний бюджет на 2022 рік», зокрема пункт 23-й, який передбачає обов’язкове погодження переліку з постійними комісіями обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій і з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства. Ще на пленарному засіданні 17 грудня під час прийняття бюджету на 2022 р. на моє запитання про важливість погодження пооб’єктного переліку доріг відповідними депутатськими комісіями голова ОДА обіцяла, що будуть враховані усі рекомендації голів територіальних громад, депутатів обласної та Верховної Ради України. Проте, як бачимо, обіцянки керівництво ОДА вкотре не виконує!”, – заявив Назарій Іванів.

Посадовець додав, що депутати облради, як представники громад, не тільки були усунуті від прийняття рішення, але й позбавлені навіть можливості донести думку людей до влади.

Тому вважає, що розподіл більше 400 мільйонів гривень без публічного обговорення і врахування ситуації зі станом доріг в територіальних громадах є неприпустимим.

“Така поведінка влади свідчить про намагання нею знівелювати досягнення децентралізації і знову розпоряджатися ресурсами одноосібно на власний розсуд. Але ігнорувати потреби і думку громад ми не дозволимо! Обов’язок влади забезпечувати реалізацію інтересів людей і громад, а не діяти всупереч їм”, – пояснив Назарій Іванів.

Читайте також, У Франківську з Бистриці витягнули тіло жінки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...