Мед Атлант

Прикарпатські поліцейські провели пізнавальний урок для школярів. ФОТО

Напередодні Дня безпечного інтернету поліцейські нагадали учням про загрози, які можуть чекати на них під час онлайн-спілкування та надали поради, як убезпечити себе від дій зловмисників.
7 лютого працівники відділу ювенальної превенції провели інтерактивне заняття з учнями 5-6 класів Ліцею-21 імені Євгена Коновальця. Під час зустрічі правоохоронці нагадали дітям про потенційну небезпеку в мережі: кібербулінг, суїцидальні групи, інтернет-шахрайства тощо.
Поліцейські застерегли школярів від розповсюдження персональних даних та фотографій, і нагадали, що такою інформацією можуть скористатися шахраї. Аферисти, використовуючи фейкові акаунти, входять у довіру неповнолітніх та отримують особисту інформацію, зокрема, щодо місця навчання та проживання, банківських рахунків батьків, способу життя родини тощо. В результаті дитина може стати об’єктом скоєння злочину.
Не менш небезпечними є інтернет-спільноти, які пропагують насильство та суїцидальну поведінку. Правоохоронці порадили дітям негайно повідомляти дорослих про психологічні атаки зі сторони адміністраторів таких груп, адже наслідки спілкування з ними можуть бути непоправними.
Діти із захопленням долучились до обговорення гострої теми та подякували правоохоронцям за цікаву та пізнавальну бесіду.
Наприкінці зустрічі поліцейські нагадали, як діяти у разі небезпеки та куди звертатися за допомогою.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...