Мед Атлант

У Ворохтянській громаді проведуть змагання зі стрибків з трампліна та лижного двоборства

18-20 лютого, на території Ворохтянської громади проведуть чемпіонат України змагання зі стрибків з трампліна та лижного двоборства.

У Ворохтянській селищній раді роблять все можливе, аби підтримувати розвиток зимових видів спорту.  Втім, цих можливостей поки не достатньо, бо є необхідність у капітальному відновленні спортивної інфраструктури. Для цього потрібні багатомільйонні державні  інвестиції. На цьому наголосив голова територіальної громади Олег Дзем’юк.

Проблем насправді чимало. Якщо говорити про наш спортивний комплекс, то приміщення бази «Авангард» знаходиться у приватній власності. І трампліни також, але вони свого часу були передані в оренду обласній школі комплексних зимових видів спорту. Нині ця інфраструктура не в найкращому стані. Втім, трампліни все-таки почали відновлювати. Торік  за рахунок коштів з обласного бюджету вдалось постелити нове покриття.  Велика заслуга цьому належить спортивній школі. Звичайно, без державної програми підтримки цього виду спорту не дамо раду – ні ми, ні область. Тому, що розуміємо: мова йде про багатомільйонні інвестиції. Наше спільне  завдання – відновлення трамплінів, які матимуть сучасний вигляд. Тоді діти зможуть якісно тренуватись і до Ворохти приїздитимуть всесвітньо відомі спортсмени,  – повідомив Олег Дзем’юк.

За словами Олега Дзем’юка, нині селищна рада робить все можливе, аби підтримувати  молодих спортсменів.

Ми всіляко допомагаємо. Плануємо затвердити програму підтримки школи зимових видів спорту, де буде закладено фінансування від селищної ради на пів року. Найперше хочемо дітям придбати якісний та сучасний інвентар: комбінезони, лижі, кріплення, шоломи.  Тут необхідно залучати бюджетні та позабюджетні кошти, – зазначив Дзем’юк.

Нині селищна рада також працює над промоцією краю. Цьогоріч ворохтянським трамплінам виповнюється сто років. Саме 1922 роком датована перша офіційна письмова згадка про відкриття професійного трампліна та проведення змагань зі стрибків на лижах у Ворохті.

З цієї нагоди на території громади проведуть чемпіонат України зі стрибків з трампліна та лижного двоборства. Змагання проводитимуть впродовж 18-20 лютого.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...