Мед Атлант

Марцінків: “Хочемо взяти кредит і збудувати новий термінал аеропорту”

Івано-Франківська міська рада хоче взяти кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку на побудову нового терміналу Івано-Франківського аеропорту. Відповідне звернення планують надіслати Президентові України та Кабміну.

Про це у коментарі Суспільному повідомив голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

“Земля, на якій розташований аеропорт, — наша. Тож ініціюємо звернення до президента, у якому йдеться, що ми готуємося взяти кредити та самостійно побудувати термінал аеропорту. Без Шевченка та “Скорзонери”. Тільки просимо в уряду, щоб вони поремонтували злітну смугу, бо вона належить Міністерству оборони. Місто не може смугу робити. А термінал ми побудуємо новий, сучасний. Бо терпіти обіцянки роками, що буде нормальний аеропорт… Ну можна було вже щось зробити”, — сказав Руслан Марцінків.

З його слів, звернення вже готове і, можливо, його надішлють 17 лютого.

“Ми — готові. Для міста аеропорт — це дуже важливо. Таке авіасполучення, як зараз є, — це один з мінусів міста. Таким аеропорт не має бути. Він має бути нормальний, щоб сюди “зайшли” турецькі авіалінії та інші, і ми могли з Франківська літати по всій Європі”, — розповів Руслан Марцінків.

Читайте також: Злату Огнєвіч шокував аеропорт в Івано-Франківську: співачка назвала його жахливим і показала відео

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...