Мед Атлант

У Франківську відбулися урочистості з нагоди Дня Єднання

Сьогодні, 16 лютого, на площі Соборності в Івано-Франківську відбуваються урочистості з нагоди Дня Єднання.

О 10:00 військовий оркестр урочисто виконав Державний Гімн України перед адміністрацією. Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв та спільною молитвою.

Господь дарував нам це складне випробування, аби ми з честю витримали його, щоб стали нацією, щоб були згуртовані однією думкою, однією ідеєю та одним відчуттями перемоги. У час небезпеки ми всі згуртовані та лютовані, як один. Воєнна небезпека – це не час хаосу. Це час довіри, особливо до тих, хто носить зброю. Довіряємо їм, що вони найкраще з нас знають і розуміють в цей час. Кожен повинен дотримуватися порядку на своєму місці. Всі повинні функціонувати в нормальному режимі. Закликаю, аби Господь нам дарував мудрість, що небезпеку війни не перетворили задля піару. Я щиро бажаю, щоб День єднанням став днем мобілізації, – сказав голова обласної ради Олександр Сич.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук зауважили, що готові протистояти будь-якому війську. Наша армія є непереможною, і ми довіряємо їй.

Своєю чергою, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що цей день для нас дуже важливий. Зараз ми повинні бути єдині, підтримувати нашу армію та молитися за справедливий мир.

Ворогу як ніколи потрібно, щоб в нас була паніка, неспокій, роз’єднаність. Ми відчуваємо це сьогодні, тиск на Україну. Тому, як ніколи важливо, щоб ми були разом. Я справді вірю і знаю, що наші збройні сили – вже не ті, що були 2014 року. Тому будьмо єдині, як ніколи. Путін – не вічний. Буде час, коли він помре і ми зможемо повернути свої території. Я вірю в те, що цей час настане, – запевнив Марцінків.

На завершення урочистостей всі учасники виконали “Боже великий, єдиний”.









Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...