Мед Атлант

Препарат «Паксловід» для лікування COVID-19 допустили до екстреного застосування в Україні

За результатами проведеної експертизи в Україні допущено до екстреного медичного застосування ще один препарат для амбулаторного лікування COVID-19 – «Паксловід».

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Препарат «Паксловід» призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Раніше МОЗ підписало контракт із виробником препарату, компанією «Пфайзер» на постачання в Україну 300 тисяч курсів «Паксловіду».

«Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформуємо додатково», – додав Ляшко.

Як повідомлялося, раніше в Україну було доставлено 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19. Всього було законтрактовано 300 тисяч курсів «Молнупіравіру». Це противірусний препарат прямої дії, який запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж вони не мають особливих вимог зберігання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...